Η Ιατρός

Η Ιατρός Παθολόγος κα. Ειρήνη Κουκοπούλου είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αγρινίου. Είναι παντρεμένη με τον κο. Χρήστο Κοσμά, ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης “Επίκεντρο Εκπαίδευσης” στο Αγρίνιο και μαζί έχουν αποκτήσει 2 παιδιά. Γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στο Λουτρό Αμφιλοχίας και στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο να γίνει γιατρός. Μετά την πάροδο του εξαετούς κύκλου σπουδών κρίθηκε άξια και έλαβε το δίπλωμά της από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό “Λίαν Καλώς“. Υπηρέτησε ως Ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο της Ποταμούλας Αγρινίου, ενώ πραγματοποίησε την εξειδίκευση της στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στη λήψη ιστορικού και στην αντικειμενική εξέταση καθώς και στη μεθοδολογία της διαγνωστικής προσέγγισης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη διενέργεια μικροεπεμβάσεων, όπως παρακέντηση ασκιτικού και πλευριτικού υγρού και στην Ο.Ν.Π. που αποτελούν καθημερινή πράξη στην κλινική άσκηση της Παθολογίας. Ανέλαβε, ως όφειλε βάσει εκπαίδευσης, εφημερίες στην Παθολογική Κλινική και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ανταποκρινόμενη άψογα στο ρόλο της, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Εκτός των ανωτέρω δραστηριοτήτων η κα. Κουκοπούλου υπηρέτησε και ως Ιατρός του τακτικού Διαβητολογικού και Αντιυπερτασικού ιατρείου, εκπαιδευόμενη έτσι στη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη, της Αρτηριακής Υπέρτασης και των επιπλοκών τους. Επιπλέον, έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως υπεύθυνη Ιατρός στο Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου όπου επέβλεπε την υγεία εκατοντάδων υπερηλίκων συμπολιτών μας της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Επίσης, υπηρέτησε ως θεράπων ιατρός στους παρακάτω οργανισμούς και επιχειρήσεις:

  • ΜΕΘ ΓΝΠ
  • Α’ Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΠ
  • Νευρολογικό Τμήμα ΓΝΠ
  • Universal Studio Αγρίνιο

Η κα. Κουκοπούλου συμμετέχει συνεχώς σε σεμινάρια και συνέδρια για να ενημερώνεται άμεσα για τις νέες τάσεις στην ιατρική, ενώ μιλά 2 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά). Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2022 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Αυτή τη στιγμή η κα. Κουκοπούλου εξασκεί την Ιατρική στο προσωπικό της Ιατρείο, όπου δέχεται καθημερινά ασθενείς για διαγνώσεις και συνταγογραφήσεις. Επίσης διευθύνει την Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αγρινίου.

 

Σας περιμένω στο Ιατρείο!