Η Ιατρός

Η Ιατρός Παθολόγος κα. Ειρήνη Κουκοπούλου είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Είναι παντρεμένη με τον κο. Χρήστο Κοσμά, ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης “Επίκεντρο Εκπαίδευσης” στο Αγρίνιο και μαζί έχουν αποκτήσει 2 παιδιά. Γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στο Λουτρό Αμφιλοχίας και στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο να γίνει γιατρός. Μετά την πάροδο του εξαετούς κύκλου σπουδών κρίθηκε άξια και έλαβε το δίπλωμά της από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό “Λίαν Καλώς”.Υπηρέτησε ως Ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο της Ποταμούλας Αγρινίου, ενώ πραγματοποίησε την εξειδίκευση της στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στη λήψη ιστορικού και στην αντικειμενική εξέταση καθώς και στη μεθοδολογία της διαγνωστικής προσέγγισης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη διενέργεια μικροεπεμβάσεων, όπως παρακέντηση ασκιτικού και πλευριτικού υγρού και στην Ο.Ν.Π. που αποτελούν καθημερινή πράξη στην κλινική άσκηση της Παθολογίας. Ανέλαβε, ως όφειλε βάσει εκπαίδευσης, εφημερίες στην Παθολογική Κλινική και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ανταποκρινόμενη άψογα στο ρόλο της, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες.Εκτός των ανωτέρω δραστηριοτήτων η κα. Κουκοπούλου υπηρέτησε και ως Ιατρός του τακτικού Διαβητολογικού και Αντιυπερτασικού ιατρείου, εκπαιδευόμενη έτσι στη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη, της Αρτηριακής Υπέρτασης και των επιπλοκών τους. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως υπεύθυνη Ιατρός στο γυμναστήριο Universal Studio στο Αγρίνιο. Επίσης, υπηρέτησε στα παρακάτω τμήματα:

  • ΜΕΘ ΓΝΠ
  • Α’ Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΠ
  • Νευρολογικό Τμήμα ΓΝΠ

Η κα. Κουκοπούλου συμμετέχει συνεχώς σε σεμινάρια και συνέδρια για να ενημερώνεται άμεσα για τις νέες τάσεις στην ιατρική, ενώ μιλά 2 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά). Από το 2018 είναι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Αυτή τη στιγμή η κα. Κουκοπούλου εξασκεί την Ιατρική στο προσωπικό της Ιατρείο, όπου δέχεται καθημερινά ασθενείς για διαγνώσεις και συνταγογραφήσεις. Επίσης εργάζεται σαν συνεργαζόμενος Ιατρός Παθολόγος στη Γενική Κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου και στο Γηροκομείο της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου.